Arkiv för september, 2009

Det snurrar.

onsdag, 23 september, 2009

Min favorit på SvD, A Hernadi, har slagit till igen. Karbonjournalistik när den är som sämst.

I rapporteringen efter tillslaget mot G4S värdedepå i morse har Alexandra varit och pratat med Adrian som från sitt köksfönster såg hela händelseförloppet. Han ondgör sig över att polisen inte syntes till och det faktumet får en framträdande plats i artikeln. Polisen framställs som plantor som inte visste vad som pågick.

Nu väljer ju jag att se det lite annorlunda.

Adrian säger sig ha förstått vad som pågick, han satt och tittade på i trettio minuter under vilka han hör och ser en helikopter landa på taket till en värdedepå och två män ta sig in genom ett takfönster. Därefter två explosioner. Han reagerar på att ha inte ser några poliser… En tanke här hade ju varit att själv ringa polisen – kanske. Planta!

Alexandra tindrar och är så scope-kåt att hon inte kommer sig för att fråga varför han inte larmade. Det enda hon gör är att kasta sig på telefon till Polisen för att höra sig för varför de inte var på plats. Svaret är lika enkelt som självklart. Larmet kom in först kl 05.19 när det hela var över. Ändå är vinklingen från Hernadi att polisen borde varit där. Planta!

How about vinkeln att ett helt lägenhetskomplex fullt i Adrianer sitter och tittar på utan att en enda av dem får för sig att larma polisen.

Jag vet inte att bedöma Polisens insats, det finns kanske utrymme för förbättring även där. Men Alexandra får återigen betyget: en överkryssad gåspenna.

Etablissemangets synpunkter på folknöjen för 104 år sedan

torsdag, 17 september, 2009

Allt var inte bättre förr. Inte ens långt förr.

Ur Aftonbladet 1905-09-28

Ur Aftonbladet 1905-09-28

Stress-pellar

tisdag, 1 september, 2009

Jag får ofta frågan om jag inte längtar tillbaka till Stockholm. Svaret kommer spontant och från hjärtat – Nej.

Ofta motiverar jag mig med att jag blir omkullsprungen i tunnelbanan (om det finns plats nog att falla på). Men den här är nästan bättre.

Hur i hela friden har de tänkt sig att man skall hinna över på den här grönperioden?

Röd gubbe