Det snurrar.

Min favorit på SvD, A Hernadi, har slagit till igen. Karbonjournalistik när den är som sämst.

I rapporteringen efter tillslaget mot G4S värdedepå i morse har Alexandra varit och pratat med Adrian som från sitt köksfönster såg hela händelseförloppet. Han ondgör sig över att polisen inte syntes till och det faktumet får en framträdande plats i artikeln. Polisen framställs som plantor som inte visste vad som pågick.

Nu väljer ju jag att se det lite annorlunda.

Adrian säger sig ha förstått vad som pågick, han satt och tittade på i trettio minuter under vilka han hör och ser en helikopter landa på taket till en värdedepå och två män ta sig in genom ett takfönster. Därefter två explosioner. Han reagerar på att ha inte ser några poliser… En tanke här hade ju varit att själv ringa polisen – kanske. Planta!

Alexandra tindrar och är så scope-kåt att hon inte kommer sig för att fråga varför han inte larmade. Det enda hon gör är att kasta sig på telefon till Polisen för att höra sig för varför de inte var på plats. Svaret är lika enkelt som självklart. Larmet kom in först kl 05.19 när det hela var över. Ändå är vinklingen från Hernadi att polisen borde varit där. Planta!

How about vinkeln att ett helt lägenhetskomplex fullt i Adrianer sitter och tittar på utan att en enda av dem får för sig att larma polisen.

Jag vet inte att bedöma Polisens insats, det finns kanske utrymme för förbättring även där. Men Alexandra får återigen betyget: en överkryssad gåspenna.

Lämna ett svar