En av mina få idoler

Jag har idoler. Bara ett fåtal och jag gillar inte allt de alltid har gjort. Men beundrar dem mycket för det som de gör bra.

Idag fyller en av dem år. Madonna.

50 år.

Sug på den. Visst, inte ser hon ut som 25 längre, men kom igen – 50!

Det är många artister som håller god fart trots sin ålder. Tina Turner jazzade omkring på sin högklackade imponerande länge. Mormor och allt. Jerry Williams är 66 och rockar på bra. Även om det var ett tag sedan han klev ner under 4 liter per gig i vätskeförlust. Men här snackar vi om en människa som dansar musten ur sin 25-åriga trupp på turnéerna samtidigt som hon sjunger.

Dessutom har hon förvaltat sin talang väl. Oerhört väl, för egentligen är hon ingen särskilt bra sångerska. Hon gör bara så oerhört bra musik och bra shower. Och det bästa av allt är det sätt som hon lyckas förnya sig på. Gång efter gång efter gång. Hade hon genom åren släppt tio stycken Like a Virgin-plattor hade detta inte blivit skrivet.

Madonna är nog dessutom den enda artist som jag har drömt om. Jag var på en pub i England och råkade hamna på bordet bredvid Madonna och hennes sällskap. Vi kom i samspråk om det ena och det andra. Det visade sig bland annat att hon behövde en hemsida snickrad till sin nya turné. Jag kände att det var lite ‘out of my league’ och gav henne således telefonnumret till David som är den bästa jag känner till på sådant.

Som alltid när jag delar ut folks telefonnummer så meddelade jag David dagen efter. Han föreföll uppskatta det och lovade till och med provision om det blev affär. Jag har inte hört något mer så antagligen var det bara fyllesnack.

Som sagt gillar jag kanske inte allt hon gjort, men underhålla kan hon – så till den grad att hon får vara min idol. Så 50 hon är.

Grattis!

Lämna ett svar