Betydelsen av längden

Innan associationerna nu går söderut så vill jag bara deklarera att detta inlägg handlar om golf.

Testfakta gav tre singelhandikappade svenskar tio marknadsledande drivers och femtio bollar var. Utfallet ser ni här. Vi kan lämna 15-åringen och säljaren därhän. Men Peppe.

Notera att han har hcp 8,9 (ställ det i relation till det jag brukar säga att den som har under 15 inte sköter sitt jobb, så får ni en uppfattning).

Först garvar jag hjärtligt av att jag dammar iväg bollen 40 meter längre med min 14 år gamla järn-trea än vad han klarar med en modern driver, för att inte tala om att han ligger 50-60 meter kort om testets 15-åring. Sedan sjunker det sakta in. Han måste slå ett 40 meter längre andraslag än jag – på varje hål. Och ändå går han rundan tio slag under mig. Och kolla in spridningen. Med hälften av klubborna lägger han fem bollar av fem på green på förstaslaget på kortare par-fyra-hål. Dvs nästan nio hål per runda. Första gången han håller i dessa klubbor. Gubbdjävel.

Det är ju tur att han inte slår längre än han gör.

Redigerat 2008-08-15: Jag ser till min fasa att min obrukbara förkylningshjärna har blandat bort siffrorna för mig. Givetvis räcker inte 180 meter till att nå green på ett par-4 på 300 meter. Men låt mig göra en tabloid här och inte låta ett simpelt faktafel förstöra en bra story.

Lämna ett svar