Vad det finns

Fredag 4/2

Idag bär det av till Stockholm på ett jobb. Väckarklockan på 05.20 (att jag aldrig lär mig), upp och iväg. Vilket också innebär ut…
Det blåser 12 -14m/s enligt väderappen i telefonen. Att det piskar ner snöblandat regn kan jag konstatera alldeles själv, utan tekniska hjälpmedel.

Skitväder.

Jag kör längs 108:an, är trött, huttrig och surar redan över att jag kommer att behöva gå de dryga hundra metrarna från parkeringen till terminalbyggnaden – i det här vädret. Urk.
Vindrutetorkarna går på högvarv, fläkten är uppskruvad för att hålla rutorna imfria och vinden stöter bilen i sidled gång på gång.

Skitväder.

Där framme i det kompakta mörkret ser jag en mötande bil. Den ser ut att köra sakta. Tro det, den har ju bara ett fungerande halvljus. Milt osmart i det här vädret. Mötet närmar sig och jag blir inte klok på om det är höger eller vänster lykta som fungerar eftersom den ser ut att ligga mitt i filen. För säkerhets skull drar jag mig lite ut till höger. Det är ju dålig sikt.

Skitväder.

Så möts vi. Jag och motorcykeln… I samma ögonblick som det går upp för mig att det är en motorcykel kan jag svära på att jag genom visir, vindbrus och rutor kan höra mannen (ja, ni kvinnor får ursäkta, men jag förutsätter att det är en man) skrika.

Skijjjtväeijdöör!!!

Lämna ett svar