Rekord i …

Ericsson 4 har tillryggalagt över 600 nm på 24 timmar. !!! Över 25 knop i snitt i över ett dygn. Skruvat. VO70 är inget annat än 70 fot långa, överriggade vindsurfingbrädor. Upplevelsen kan väl närmast liknas vid att åka skateboard utför en isfrusen puckelpist. Dygn efter dygn. Under dessa omständigheter skall de alltså inte bara byta och trimma segel. De skall äta, uträtta behov och sova (!). Besättningen på team Puma har (i något slags infall av hatkärlek) döpt sin maskin till ”The Monster”. Träffande. Och så finns det folk (om än bara någon enstaka) som är med för sjunde gången. En av dem är naturligtvis svensk, vilket det ofta görs poänger på.

Den här gången slipper de dock kryssa runt bland isbergen, rutten har dragits om av säkerhetsskäl. Somliga tycker att det är fegt. Själv tyckte jag att det räckte gott att åka störtlopp i pisten. Man behövde inte dra ut banan i skogen för att öka spänningen.

Den som vill följa racet kan göra det i TV4Sport på måndagar kl18.30, på www.volvooceanrace.org och www.volvooceanrace.tv

Lämna ett svar