Rena snurren

I dagens Sydsvenskan berättas om en entusiast som installerat vindsnurra modell stående. Kanon. Av berättelsen blir man dock inte så sugen själv.

Trots att han är kunnig i ämnet, har pengar och en pensionärs oinskränkta tillgång till tid (för så är det väl?) har det varit en resa utan motstycke att få alla tillstånd på plats så att snurran kan tas i drift. Utan en av dessa tre förutsättningar hade han gått bet.

Visst, vi skall väl inte få koppla in vad som helst på elnätet, men här saknas politisk rikting och handlingskraft. Döm själva, men nog är det fler än oljebolagen som bedriver (miljö-)utvecklingshämmande lobbying i egenintresse.

Att Sydsvenskan, i likhet med annan dag(i)spress, har skickat ut en journalist som inte ens har en grundläggande aning om hur en värmepump fungerar är ju bara… ja väntat, på något sätt.

Ett svar till “Rena snurren“

  1. David skriver:

    Jag har läst att folk i Tyskland bygger privata elmöllor av hjärtans lust. Tydligen är elbolagen skyldiga att köpa all miljövänlig el som privatpersoner erbjuder till försäljning. Då lär det ju finnas kom-igång-paket för glada amatörer och konsulter som hjälper till med tillstånden. Skulle vara fint att få se här också.

Lämna ett svar